Dobrodošli!

Dobrodosli na stranice Pizza Training Croatia.

  
Zašto bi se netko odlučio postati pizza majstor, i tko može raditi taj posao?
Najveći adut je što ćete za mjesec dana imati obrt u rukama i zaposliti se. Malo je zanata koji se mogu steći za tako kratko vrijeme. Pizza-majstor je univerzalno zanimanje, gdje god u svijetu da se nađete, možete raditi. U Hrvatskoj je apsolutno deficitarno zanimanje, pogledajte oglase, u svakom trenutku se traži 50-80 pizza-majstora. Ljudi svih starosnih doba mogu raditi ovaj posao, nije potrebna mladost. I žene i muškarci mogu raditi pizze. Ovaj posao se može raditi i vikendom ili navečer kao dopunsko zanimanje


Što je potrebno da bi se postalo pizza majstor?
Prvenstveno je potrebno da osoba ŽELI napraviti pizzu. I čovjek bez jedne ruke može napraviti pizzu, samo ako je zainteresiran. 



Koliko traje naša obuka?
Naša obuka traje mjesec dana radnim danom od ponedjeljka do petka, po dva sata. Radimo i individualno sa svakim. Poslije mjesec dana obuke ako polaznik nije dovoljno naučio zanat, nastavlja obuku dok ne nauči dobro, bez nadoplate. Mi polaznicima objasnimo sve, bez tajni. Kod nas steknu potrebno znaje, ali to nije dovoljno, potrebno je zaposliti se odmah da se stekne rutina. 



Što sve polaznici mogu naučiti kod nas?
Prvi u Hrvatskoj vršimo obuku pizza majstora. Nudimo kvalitetnu obuku, po međunarodnim normama Kod nas predaju dobro poznati pizza majstori sa visegodisnjim iskustvom. Obuka se sastoji iz više faza. Polaznik mora naučiti kako se mjesi tijesto, kako se rade bule, kako razviti bulu, kako staviti na lopatu, kako nadjenuti i na kraju kako sve to ubaciti u peć.

 

Koliko Vaša obuka pomaže u nalaženju posla?
Poslije završene obuke već sljedeći dan možete naći posao. Prvih mjesec dana zaraditi će te najmanje onoliko koliko ste platili obuku. 



Danas je općenito teško naći posao, zašto je sa zanimanjem pizza majstora drugačije?
U Hrvatskoj je deficit pizza - majstora. Mnogi su loše priučeni i nemaju dobru tehniku ​​i recepturu. Ako pratite oglase, primijetit ćete da je potražnja za pizza majstorima stalna. U Zagrebu su plaće pizza-majstora 5.000-10.000 kn.. Dobar pizza-majstor u Švicarskoj ima plaću 4.000 franaka, dok u Njemačkoj slabiji pizza majstori dobivaju 2000, bolji oko 3000 eura. Ispod 10 eura nema pizze u Njemačkoj, a 15 do 20 su kvalitetnije pizze. Zagrebačke velike pizzerije ne mogu naći dobrog pizza-majstora koji zna peći na krušnoj peći.